skip to Main Content
Hallitus

Yhdistyksen uusi hallitus järjestäytyi tammikuussa 2021. Olemme ylpeitä ja kiitollisia mahdollisuudesta saada olla vaikuttamassa omaishoitajien arkeen ja hyvinvointiin.

Hallituksen yhteystiedot: p. 045 196 5123, hallitus@hiidenomaishoitajat.fi

Y-tunnus: 2255194-6

Laura Streng, puheenjohtaja, Lohja

Olen 36-vuotias työssäkäyvä omaishoitaja Lohjalta.

Esikoislapsemme omaishoitajana olen toiminut vuodesta 2017 lähtien. Tähän matkaan on mahtunut niin iloa kuin suruakin, huolta ja unettomia öitä. Kuitenkin koen, että omaishoitajana teen todella arvokasta työtä. Meistä jokainen omaisestaan huolehtiva tekee!

Yhdistyksen hallituksessa olen toiminut vuodesta 2019. Nyt kolmatta kautta puheenjohtajana. Toimin myös vapaaehtoisena vertaisohjaajana erityislasten äitien ryhmässä. Yhdistystoiminta on antanut minulle valtavasti. Koen tärkeäksi tuoda omaishoitajan kokemuksia ja näkemyksiä näkyviksi. Olen kuulolla, haluan tietää mitä sinulle ja läheisellesi kuuluu.

Janne Laakkonen, varapuheenjohtaja, Lohja

Olen 45-vuotias lohjalainen. Koulutukseltani olen lakimies.

Olen toiminut oman isäni omaishoitajana ja sitä kautta ovat tulleet tutuksi omaishoitajuuden mahdollisuudet sekä haasteet. Haluan olla mukana parantamassa omaishoitajien asemaa.

Olen ollut Hiiden Omaishoitajat ry:n hallituksessa vuodesta 2020.

Perheeseeni kuuluvat puoliso sekä 7- ja 6-vuotiaat lapset.

Sirpa Yrjölä, 2. varapuheenjohtaja, Vihti

Olen 59 v. vihtiläinen, toista kautta yhdistyksen vpj. Työskentelen sairaanhoitajana Lohjan kaupungin terveyskeskuksen vuodeosastolla. Melkein koko työurani olen tehnyt ikäihmisten hoitajana. Mottoni on olla ihminen ihmiselle. Edellisessä työpaikassani olinkin paljon omaishoitajien kanssa tekemisissä, koska meillä oli intervallipaikkoja omaishoitajien vapaille. Nyt koronan vuoksi intervallipaikat on tiukassa sekä niitä on myös vähennetty toimijoiden taloustilanteen vuoksi. Omaishoitajuuden kanssa olen ollut aiemmin myös tekemisissä auttaessani äitiäni hänen ollessa isäni omaishoitajana n. 10 vuoden ajan. Tiedän puolelta jos toiselta miten tärkeää työtä omaishoitaja tekee ja miten tärkeää olisi myös saada pitää lakisääteiset vapaansa.

Yhteinen harrastukseni on lenkkeily kävellen mieheni kanssa. Tavoitteena vähintään 2000 km vuodessa. Perheeseen kuuluu 2 aikuista poikaa ja mies.

Tuula Koponen, sihteeri ja talousasiat, Lohja

Olen Pusulassa asuva eläkeläinen. Ehdin toimia mieheni omaishoitajana muutaman vuoden. Nykyisin elelen yksikseni. Olen aktiivisesti mukana omaishoitajien vertaisryhmässä ja auttelen toiminnassa vapaaehtoisena.

Eeva-Liisa Kataja, jäsenvastaava, Karkkila

Perheeseeni kuuluu mies ja kolme aikuista lasta. Nuorimmalla lapsellani on 1 tyypin diabetes, epilepsia, älyllinen kehitysvammaisuus, mutismi ja dysfasia ja olen hänen omaishoitajansa.

Omaishoitajien tukeminen arjessa on erittäin tärkeä asia ja olen toiminut yhdistyksen vapaaehtoisena jo useamman vuoden.

Sari Manni, virkistysvastaava, Lohja

Asun Lohjan asemalla ja perheeseeni kuuluu ihana aviomies ja kuusi, nyt jo täysi-ikäistä lasta. Lasten ollessa pieniä, tuli erityistä tukea tarvitsevien lasten arki tutuksi. Äitini muutti meille vuonna 1999, kun ei enää pärjännyt omillaan. Lasten kasvaessa, heidän erityisentuen ja avun tarve on vähentynyt, mutta samaan aikaan äitini sairaus on edennyt.

Aiemmin olen työskennellyt koulumaailmassa ja varhaiskasvatuksen parissa, mutta äitini voinnin heiketessä hyvin nopeasti syksyllä 2020, jouduin vaikean valinnan eteen. Päätin kuunnella sydäntäni ja näin ollen irtisanouduin Lohjan Kaupungin varhaiskasvatuksen erityisavustajan työstä. Nyt arki kulkee eteenpäin omalla painollaan sisältäen iloja ja murheita, haasteita ja hyviä hetkiä koko rahan edestä!

Tule mukaan toimintaan, osallistumalla voit vaikuttaa!

Arto Kataja, virkistystoiminta, Karkkila

Olen eläkeläinen Karkkilasta! Olen toiminut vapaaehtoisena Hiiden Omaishoitajat ry:ssä. Nyt ensimmäistä kauttani hallituksessa.

Back To Top